marți, 31 ianuarie 2012

JUNIORI UNDER 17 / Tricolorii au exersat jocul de posesie

Succesul repurtat săptămâna trecută, 2-0 în faţa selecţionatei de juniori sub 19 ani (Under 19) Comitato Regionale Campania, este primul pe care reprezentativa de juniori sub 17 ani (Under 17 - generaţia 1995) a României l-a bifat după o pauză de cinci luni.
Tricolorii nu mai câştigaseră din august, atunci când au participat la un turneu amical organizat de clubul ucrainean Şahtior Doneţk. Toamna anului 2011 a adus rezultate dezamăgitoare pentru echipa pregătită de Cristian Sava, aceasta ratând calificarea în ultima fază din preliminariile Campionatului European care va avea loc la primăvară.
Pot ajunge în Noua Zeelandă
Generaţia 1995 nu a pierdut, însă, şansa de a ajunge la un turneu final. Anul viitor, tricolorii vor debuta în preliminariile ediţiei 2014 a Campionatului European pentru juniori Under 19, întrecere care va desemna şi formaţiile pe care zona UEFA le va trimite la ediţia Noua Zeelandă 2015 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20.
Prima acţiune de pregătire a sezonului 2013-2014 a debutat bine pentru români: elevii lui Cristian Sava au învins o echipă aflată la o categorie superioară în ceea ce priveşte vârsta. Chiar dacă italienii au folosit jucători amatori, victoria le poate da tricolorilor o mai mare încredere în propriile forţe.

PLUS. Juniorii pregătiţi de Cristian Sava au marcat din nou, după două meciuri în care nu au găsit drumul către gol. Alexandru Târnovan (numărul 16), cel care a înscris o dată în confruntarea cu Finlanda (precedentul duel în care românii punctaseră), nu a evoluat în faţa italienilor (Foto: www.palloliitto.fi)


EXCLUSIV / Marian Mihail: "A fost un test reuşit"
Modul în care s-a desfăşurat partida de la Buftea l-a mulţumit pe Marian Mihail, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). "Au evoluat mulţi fotbalişti din lotul cu care a fost abordată prima fază din preliminariile Campionatului European din acest an, dar şi juniori de perspectivă, cum este Dorin Rotariu, o mare speranţă. Italienii au venit cu fotbalişti amatori, ceea ce ne-a permis să exersăm jocul de posesie. A fost un test reuşit, cu goluri frumoase. Îmi pare rău că nu s-a disputat şi cel de-al doilea meci, pentru că mai aveam de verificat câţiva jucători", a declarat, pentru INFOTBAL, Marian Mihail.
Directorul tehnic al FRF are cuvinte de laudă şi pentru oaspeţii tricolorilor: "Delegaţia italiană a fost impecabilă, din toate punctele de vedere. Între cele două federaţii s-a legat o relaţie de prietenie sinceră. Ne-au invitat să jucăm în Italia, însă programul şcolar nu ne permite să lipsim pentru acţiuni neoficiale".

***

MECI AMICAL

Marţi, 24 ianuarie 2012

Centrul de Fotbal al FRF - Buftea

ROMÂNIA (Under 17) - COMITATO REGIONALE CAMPANIA (Under 19) 2-0

1-0: Şerban (20)
2-0: Manea (28)

ROMÂNIA: (4-3-3) Mutiu - Burcă (62, Pintea), Bocşan, Todorov, Covalschi - Popescu (46, Gheorghe), Şerban, Mitriţă - Rotariu (70, Patrianca), Teuţ (46, Stavilă), Manea (46, Popadiuc). Antrenor: Cristian SAVA

Cele două echipe urmau să se întâlnească şi la 25 ianuarie, tot la Buftea, însă viscolul a făcut ca partida să nu se dispute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu